RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Ліків не вистачає, до лікарень не потрапити: окупанти посилили геноцид у Мелітополі і Бердянську

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області загострюється ситуація в медичній сфері, оскільки росіяни зруйнували всю медичну систему, а потрапити до лікаря практично неможливо.

Про це розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Читайте: Без житла, роботи і надії: як живуть мешканці Маріуполя, куди прийшов "русскій мір"

За його словами, окупанти продовжують політику геноциду місцевого населення. Наприклад, у Бердянську, де спостерігається епідемія грипу зі складним перебігом хвороби, немає ліків, а лікарні переповнені російськими військовослужбовцями. І для пересічних громадян у лікувальних закладах просто немає місць.

При цьому, за словами голови адміністрації, у всіх медичних закладах вже по другому колу роздають анкети та збирають інформацію про безпосереднє місце перебування співробітників та їхніх сімей.

У Мелітополі катастрофічно не вистачає фахівців-медиків. Щоб звернутися до лікаря, слід чекати своєї черги близько двох місяців. "З 1 січня прийом лікаря просто неможливий, якщо немає медичного страхування, яке можна отримати тільки з російським паспортом", - зазначив Юрій Малашко.

Нагадаємо, раніше в ефірі Апостроф TV радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповідав, що в окупованому Росією Маріуполі спостерігаються проблеми у всіх без винятку життєво важливих областях. І найсерйозніші проблеми – у медицині.

  • Читайте також :

Росіяни перекидають нові сили і готують депортацію жителів: що відбувається в зруйнованому Маріуполі

Яких втрат зазнав ворог після "бавовни" у Маріуполі: стали відомі цифри

Український фільм "20 днів у Маріуполі" увійшов одразу в два шорт-листи премії "Оскар-2024"