RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вони не проливають кров: польські страйкарі заблокували на кордоні військовий вантаж для України

Польські мітингувальники блокують на кордоні пересування вантажівок для української армії, які перевозять гуманітарну допомогу, військову техніку та необхідне обладнання.

Про це повідомив український волонтер Назар Смик у соцмережі X.

Читайте також: П'яні польські "фермери" не пропустили вантажівку з машинами для ЗСУ: відео

Волонтер проживає в Британії і займається організацією закупівлі військової та промислової техніки для України. Він стверджує, що поляки блокують на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні його автотранспорт з технікою для армії вже три дні поспіль.

"Мої фури вже 3 дні стоять з військовою технікою під кордоном, бо їх не пускають ****** польські селюхи. На цих фото – вантажівки, які мають йти до артилеристів для швидкого розвантаження боєприпасів на позиції", – повідомив він, опублікувавши фото-докази.

Як пише видання Zaxid.net, зараз у Медиці на державному кордоні стоять дві фури з військовими вантажівками і дві фури з пікапами. За документами вантаж оформлено як гуманітарну допомогу, яку після доукомплектування відправлять для військових. Вантажівки будуть використовувати українські сили. Зокрема Daf з краном для завантаження боєприпасів вже мали б використовувати артилеристи 47 бригади. Ситуація із затримкою військової техніки на кордоні триває від початку зернової блокади.

"Головна проблема в тому, що поліція їм сприяє. Фури навіть не доїхали до мітингувальників, тому що стоять в загальній черзі за поліцією. Вона має свій блокпост і не пропускає... Мали блокувати лише зерно, а блокують абсолютно все, хто би що не говорив і як би не виправдовувався. З першого дня, коли почалася блокада, мої фури відразу почали затримувати. Ми возимо військову техніку, в середньому одна фура в день. Тобто п’ять вантажівок на тиждень. Якщо раніше заїхати в Україну і повернутися займало три дні, тепер – 14. Це дуже важка ситуація", - додав волонтер.

Раніше ми писали, що у Польщі невідомі протестувальники, які блокують транспортне сполучення з Україною, припинили пропускати навіть цивільні автобуси.

  • Вас також може зацікавити:

Українські перевізники розпочали дзеркальний страйк на кордоні з Польщею: фото і відео

Польські фермери ніяк не вгамуються і готують повну блокаду кордону

Польський міністр перепросив за інцидент з українським зерном: це неправильна форма протесту