RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

Найскладніша ситуація за два роки: Росія намагається повернути відбиті Україною території, карти

Росіяни, після успіху під Авдіївкою, намагаються повернути відбиті раніше ЗСУ території. Мова йде про Мар'їнку, Роботине, Кремінну та Бахмут.

Про це йдеться в матеріалі The New York Times.

Читайте також: Майже 1300 росіян отримали українську землю, але є нюанс: Генштаб оновив дані про втрати ворога

У виданні зазначають, що на всьому фронті Україні не вистачає боєприпасів без відновлення американської військової допомоги, і ЗСУ важко поповнити власні виснажені сили після двох років жорстоких боїв.

Напад Росії розділився на п’ять основних ліній атаки, які охоплюють міста на більшій частині фронту на сході та півдні України.

Авдіївка. Росія захопила нині зруйноване місто. У боротьбі за Авдіївку на цьому напрямку було віддано життя близько 50 тисяч російських солдатів. Десятки тисяч росіян були вбиті або поранені, але Росія постійно поповнювала їхні ряди, в тому числі використовуючи засуджених для участі в бойових діях.

Мар'їнка. Минулого місяця російські війська знищили останніх українських захисників Мар’їнки. Його захоплення дозволило росіянам звернути увагу на південь і ще один важливий населений пункт - Вугледар. Росія тримає близько 40 000 осіб у сусідньому районі Маріуполя, щоб розгорнути їх для атак з півдня.

Роботине. Росія, схоже, налаштована повернути втрачене: на цьому фронті російські військові зосередили більше військ, ніж на фронті в Авдіївці.

Кремінна. Російські війська наступають у двох напрямках від міста Кремінна. Росія утримує загальну чисельність близько 110 000 військових у цьому районі протягом місяців, незважаючи на втрати.

Бахмут. Остання значна територіальна перемога РФ на полі бою перед наступом на Авдіївку. На Бахмутському напрямку, за оцінками України, перебуває близько 62 тисяч російських військових.

Нагадаємо, у ЗСУ назвали втрати армії РФ за понад чотири місяці.

  • Вас може зацікавити:

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

Черговий "friendly fire": росіяни вдарили по своїх в Авдіївці

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео