RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

Всі новини

ЗСУ відбили штурми росіян на Авдіївському напрямку і стримують наступ на Роботине: де найгарячіші точки фронту

Після взяття під контроль Авдіївки росіяни намагалися штурмувати біля Ласточкиного, але усі ці спроби виявилися для ворога невдалими. На Бахмутському напрямку російські загарбники проводили штурмові дії в Білогорівці, але отримали відсіч з боку Сил оборони. На півдні війська РФ розпочали масовану атаку від Роботиного до Вербового.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Рідні впізнали тіла захисників Авдіївки, яких розстріляли окупанти: названі прізвища

Луганська область

Повідомляється, що війська РФ передислокували підрозділи в район Куп'янськ - Сватове. Поблизу Кремінної 18 лютого тривали позиційні бої, однак підтверджених змін на лінії фронту на цьому ділянці не було. Українські та російські джерела стверджують, що позиційні бої тривали на захід від Кремінної в районі Тернів, Ямполівки та Торського та на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Донецька область

18 лютого в районі Бахмута тривали обмежені позиційні бойові дії, але підтверджених змін на лінії фронту на цій ділянці не було. Українські та російські джерела повідомляли про позиційні бої поблизу Богданівки (на північний захід від Бахмута), Іванівського (на захід від Бахмута), Кліщіївки та Андріївки (обидва на південний захід від Бахмута). Російський "воєнкор" стверджував, що війська РФ просунулися в бік Іванівського, але експерти ISW не знайшли візуального підтвердження цього твердження.

Війська РФ 18 лютого продовжили зачищення нещодавно захоплених позицій в Авдіївці після того, як Москва оголосила про "завершення захоплення" населеного пункту 17 лютого. Російські "воєнкори" масово стверджували, що війська РФ зачищують позиції в Авдіївці, а відомий російський блогер зазначив, що обмежені українські сили, ймовірно, залишаються на Авдіївському коксохімічному заводі та все ще намагаються відійти. Речник бригади ЗСУ повідомив, що українські сили все ще контролюють невизначену частину Авдіївки, ймовірно, на околицях населеного пункту, а речник українського Таврійського угруповання військ Дмитро Ліховий заявив, що ситуація в Авдіївці стабілізувалася, оскільки війська РФ проводять менше штурмів.

"Південна вісь"

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що 18 лютого українські сили відбили російські атаки на південь від Пречистівки та на захід від Старомайорського.

Після повідомлень про відновлення наступальних операцій на цій ділянці фронту війська РФ досягли незначних підтверджених успіхів у західній частині Запорізької області. 18 лютого тривали позиційні бої на східному (лівому) березі Херсонської області в районі Кринок.

Нагадаємо, у ЗСУ назвали втрати армії РФ за понад чотири місяці.

  • Вас може зацікавити:

Черговий "friendly fire": росіяни вдарили по своїх в Авдіївці

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео