RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польща продовжила перебування українських біженців: названо новий термін

Президент Польщі Анджей Дуда підтримав пролонгування терміну законного перебування біженців з України на території країни до 30 червня 2024 року, поставивши підпис під відповідним документом.

Про це заявили у пресслужбі польського президента.

Читайте також: Скільки людей виїхало за кордон з 2022 року і скільки зараз живе в Україні: демограф назвала цифри

"Анджей Дуда підписав акт про допомогу громадянам України, який зокрема продовжив термін легального перебування українських біженців до 30 червня 2024 року", — зазначили у канцелярії.

Відповідний закон ухвалили згідно з рішенням Ради Євросоюзу щодо продовження тимчасового захисту громадян України до 4 березня 2025 року.

За документом, перебування українців вважатиметься законним, якщо прибули у Польщу з 24 лютого 2022 року до 4 березня цього року.

Також документ вніс зміни, що збільшили до 28 місяців термін, упродовж якого українці, які отримали кваліфікацію лікаря чи стоматолога за межами території держав ЄС, можуть отримати дозвіл на провадження професійної своєї діяльності.

Нагадаємо, як свідчить опитування, близько половини українок, які виїхали до Польщі після початку вторгнення Росії, не мають наміру повертатися на батьківщину.

  • Вас також може зацікавити:

Від прибиральниці до топ-менеджера: скільки можуть заробити українці в Польщі

Чому учні з України йдуть із польських шкіл: озвучено причини

Небо та земля: як відрізняються зарплати в Україні та Польщі - інфографіка