RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Скільки людей виїхало за кордон з 2022 року і скільки зараз живе в Україні: демограф назвала цифри

Дані про кількість біженців з України дуже відрізняються, щоб назвати точну цифру людей, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Про це повідомила український демограф Елла Лібанова.

Читайте також: Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям

"В мене є 2 джерела даних про кількість людей, що виїхали з України. Перше - європейські структури і структури ООН, друге - українські прикордонники. Якщо взяти сальдо з 24 лютого 2022 року по теперішній час... всі хто виїхав, мінус ті хто приїхав, то виходить десь 1,8 млн. Якщо слідувати тільки даним ООН, то виходить приблизно 6 млн. Чим це можна пояснити я не знаю. Так, напевно, спочатку не всіх врахували, коли по 120 тисяч виїжджало на день. Але прикордонники кажуть, що не працювала система "Аркан", оскільки багато хто виїжджав без закордонного паспорта, за внутрішніми документами, по "Дії". Але прикордонники кажуть, що кількість людей вони враховували. Принаймні намагались враховувати. Але різниця в мільйони не має бути. Цілком можливо, що якась кількість людей зареєстрована за кордоном, але повернулися і живуть тут. Я не виключаю цього. Тому що схожа ситуація була з ОРДЛО. Ми це знали, бачили. Почасти тому і запустили систему. Аркан", яка фіксує в'їзди та виїзди", - розповіла Лібанова.

Вона додала, що дані ООН про 6 мільйонів біженців - це з урахуванням 1,2 млн у РФ і приблизно 800-900 тисяч за межами ЄС, зокрема Британії, Канаді та США.

"Наразі населення України становить десь 37 мільйонів людей у кордонах 1991 року. А якщо за вирахуванням окупованих територій, топриблизно 31,5 мільйона", - зазначила Лібанова.

Раніше "Апостроф" писав, де найбільше українських біженців в країнах ЄС.

  • Вас також може зацікавити:

Правила в'їзду до ЄС в 2024 році: що треба знати біженцям з України про умови та виплати

Українцям в Польщі з 1 січня збільшать виплати на дітей: названо суму

Скільки біженців з України знайшли роботу в Чехії: стали відомі цифри