RU  UA

Росіяни активізувалися в небі, але їхні пілоти не безкінечні: як Україні скористатися слабким місцем ворога

Росіяни посилили присутність своєї авіації. Проте це також збільшує кількість помилок, якими користується українська ППО. Є ймовірність, що це примусить ворога поводитися обережніше і менше підлітати до лінії фронту.

Про це в етері Апостроф TV пояснив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Пілот дрейфує "ліцом в воду": спливли нові подробиці про збитий Су-35 росіян, відео

Він зауважує: "Катапультовані пілоти, якщо виживають, в будь якому разі зазнають значних травм і не можуть виконувати свої обов’язки".

Тимочко додає, що кожен літак оцінюється близько 60-70 мільйонів доларів: "Більшість з них літає на українських двигунах, що ускладнює відновлення російської авіації".

Крім цього, він згадав про питання пілотів, яке й досі залишається актуальним для росіян: "Під кожен літак пілоти готуються окремо, що також звужує можливості".

На думку голови Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ, росіянам на руку те, що Україна має обмежені можливості ППО. Він додає: "Якщо нам вдасться дати раду з пусками КАБ, це сильно знизить можливості росіян. Щоб робити пуски КАБ, росіяни повинні підлітати близько до лінії фронту. Вони вивчили можливості цієї зброї і будуть намагатися її використовувати вздовж лінії фронту, поки не буде знайдено спосіб протидії цій зброї".

Тимочко згадує, що на початку вторгнення основну роль в підтримці військ грала артилерія. Проте зараз велику роль грають самохідні гаубиці та дрони: "Дуже велику роль зіграли самохідні гаубиці. Потім з’явилися дрони, що дає можливість до деякої міри компенсувати снарядний голод. Вони мають перевагу в точності влучання і вибірковості цілей".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 в червні 2024 року.

  • Вас також може зацікавити:

В Іспанії загинув пілот Максим Кузьмінов: заява ГУР і всі деталі

F-16 для України: рахунок може йти на сотні літаків

Шість ворожих літаків за три доби: ЗСУ показали, хто господар в українському небі