RU  UA

Росіяни використовують "трійки" для скидання КАБів: як ЗСУ влаштовують окупантам "літакопад"

Для прикриття своїх бомбардувальників росіяни використовують так звані "трійки": коли один винищувач із бомбами прикривають два інші.

Про це розповів військовий експерт полковник запасу Збройних сил України Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Шість ворожих літаків за три доби: ЗСУ показали, хто господар в українському небі

"Коли у Су-34 висять бомби під крилом, він неповороткий, маневреність дуже погана, протиракетний маневр він виконати не може, і його треба прикривати винищувачем Су-35, який працює ракетами, які намагаються дістатися російських літаків. Ось такими "трійками" "Вони переважно ходять і скидають КАБи", - розповів експерт.

За його словами, таку "трійку" ЗСУ збили під Кринки кілька місяців тому "блукаючим" Patriot'ом - тобто не з повним комплектом із вісьмома пусковими установками, а однією чи двома.

Роман Світан розповів, що основних літаків у росіян по сотні – Су-30, Су-34, Су-35 плюс-мінус п'ять-сім, залежно від ступеня ремонту та знаходження на виконанні бойових завдань. Загалом – близько 300.

"Знищення навіть семи літаків для росіян – це дуже багато, і, наприклад, мінус п'ять Су-34 – це вже як мінімум 5% від загального парку. І можна сказати, що за тиждень ми відмінусували річне виробництво літакового парку Росії за цими видами", - зазначив експерт.

Раніше ми розповідали, що мешканці Донбасу зізняли на відео падіння одного з російських літаків.

Вас може зацікавити:

Росія не визнала втрату трьох літаків: Олещук "підказав", де шукати льотчиків

Сили оборони розгромили наступ ворога на Запорізькому напрямку: стало відомо про втрати росіян

Більше ніж за 10 років в Афганістані: спливли дані про втрати Росії в Авдіївці