RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Більше ніж за 10 років в Афганістані: спливли дані про втрати Росії в Авдіївці

ЗС РФ від початку боїв за Авдіївку безповоротно втратили щонайменше 16 тисяч військовослужбовців.

Про це повідомив журналіст та блогер Денис Казанський, посилаючись на заяву російського військкора.

За його словами, лише від жовтня 2023 року, коли розпочалися запеклі бої за Авдіївку, Росія втратила більше, ніж СРСР за 10 років в Афганістані. Казанський зазначає, що росіяни "обміняли" тисячи загиблих на зруйновані руїни населеного пункту.

Читайте також: Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка

Зокрема, Казанський продемонстрував публікацію російського військкора Андрія Морозова з позивним "Мурз", який воює проти України з 2014 року. Загарбник стверджує, що йому стало зле, коли він дізнався про втрати особового складу ЗС РФ у боях за Авдіївку.

За його словами, у боях на Авдіївському напрямку безповоротні втрати росіян нібито становлять 16 тисяч військовослужбовців. Ба більше, ворог втратив сотні одиниц бронетехніки, яку залучали до масованих штурмів. Пропагандист стверджує, що один з бійців полка №1487, який майже повністю знищили під Авдіївкою, відніс заяву до віськової прокуратури щодо злочинних наказів командування, однак йому відмовили у відкритті кримінальної справи.

"З жовтня. Від Невельського до Новоселівки. 16 тисяч безповоротних втрат із нашого боку. І близько 300 одиниць вибитої бронетехніки... Якби за підсумками цього, як і за підсумками Мар'їнки, відкрили велику кримінальну справу, було б не так погано. Найпоганіше в цій історії - те, що бійцю зі "сточеного в нуль" полку 1487 року, коли він несе заяву до Пітерської військової прокуратури, відмовляють у прийомі встановленим порядком цієї заяви, популярно пояснюючи, що ті, кого він хоче покарати, вже призначені героями", - поскаржився "Мурз", коментуючи втрати ЗС РФ під Авдіївкою.

Варто зазначити, що раніше в ISW пояснили, що стало причиною втрати Авдіївки Україною.

Вас може зацікавити:

Вихід з Авдіївки і трибунал над Путіним: ключові заяви Зеленського на Мюнхенській конференції

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Реальний двіж тут": бійці ЗСУ розповіли, як обороняли Авдіївку, відео