RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Викрали і кинули на підвал: на Закарпатті ТЦК мобілізували паралізованого чоловіка, фото

Працівники ТЦК на Закарпатті викрали та насильно мобілізували паралізованого мешканця Київської області.

Про це пише видання "Громада Закарпаття", посилаючись на слова його колишньої дружини Ганни.

Про викрадення вона дізналася 20 січня 2024 року. Її колишній чоловік частково паралізований - він працює на одному з релокованих підприємств, яке виїхало до Закарпатської області. Чоловік готувався до операції, оскільки має тяжкий перебіг варикозної хвороби. Ба більше, він важко переніс COVID-19 та майже 6 місяців не міг встати на ноги.

Читайте також: Вокаліст київського гурту заявив, що його викрали і побили представники ТЦК в Чернівцях

Після переїзду чоловік, маючи військовий квиток, не ховався від працівників ТЦК та неодноразово проходив перевірки на блокпостах. Після зникнення 20 січня на зв’язок з колишньою дружиною вийшов лише через місяць. Він розповів, що перебуває у 55-му навчальному механізованому полку на Львівщині.

"Мартиненко Олександр 20 січня вранці приїхав за колегою в місто Хуст і був викрадений орієнтовно в 8.00 працівниками ТЦК міста Хуст. Його силоміць витягнули з машини і завантажили в автобус, хоча він не пручався. Відтак, доставили в Хустський РТЦК та СП. О 8.58 його завели до начальника Василя Зубатова, який забрав його військовий і вигнав у коридор. У коридорі чоловіки в балаклавах почали його тягати по коридору і бити, а потім потягнули в підвал, відібрали документи та мобільний телефон. При цьому жодного спротиву Олександр не чинив, бо за своїми діагнозами та фізичним станом має параліч правої частини тіла і не може чинити спротив. В підвалі теж застосовували різні прийоми катування", - йдеться у публікації видання, яке посилається на слова Ганни.

У кабінеті, де мала відбутися військово-лікарська комісія, чоловіка також нібито катували. Присутній лікар силоміць взяв аналіз крові з пальця і одразу поклав на стіл готовий висновок ВЛК, що чоловік може проходити службу в армії. Після того, як Олександра відправили до частини на Львівщині, в нього піднялася температура. Чоловіка відправляли на огляд до лікарів, які підтвердили необхідність проведення МРТ. Однак керівництво військової частині нібито не відпускає чоловіка.

Наразі жінка звернулася до ДБР та прокуратури через викрадення людини, незаконне позбавлення волі та перевищення службових повноважень працівниками ТЦК. Керівництво військкоматів поки що офіційно не коментувало черговий скандал на Закарпатті.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чи зникнуть з вулиць рейди ТЦК.

Вас може зацікавити:

Трактористів на фронт, а в банках - стратегічний резерв: що не так у системі бронювання від мобілізації

Демобілізація? Тож давайте Путіна попросимо більше не воювати – голова Ради резервістів ЗСУ

Без грошей та іншої допомоги: які санкції готують чоловікам, що виїхали з України