Лайм

Вокаліст київського гурту заявив, що його викрали і побили представники ТЦК в Чернівцях

У Чернівецькому ОТЦК і СП відповіли на звинувачення

Після резонансної мобілізації музикантів гурту Junket про аналогічний випадок повідомили учасники київського гурту Intermezzo. 24-річний вокаліст колективу Володимир Білик розповів у Instagram, що в Чернівцях представники ТЦК незаконно затримали та побили його разом із 25-річним Андрієм Дулецьким.

Читайте також: Коля Серга та інші музиканти допомогли учасникам гурту Junket, яких примусово мобілізували на вокзалі в Одесі.

Фото: https://www.instagram.com/intermezzo_gurt/

За інформацією, опублікованою на сторінці гурту Intermezzo, інцидент стався 16 січня. Представники ТЦК нібито посадили хлопців в автомобіль без номерних знаків, змусили одного з них пройти ВЛК за місцем реєстрації, після чого побили обох.

Володимир Білик заявив, що працює вчителем на 1,25 ставки, тому не підлягає мобілізації. У Андрія Дулецького нібито є "висновок про непридатність за станом здоров'я", але він "у сімейного лікаря".

Після ТЦК хлопців нібито повезли за місто, на блокпості вони заявили про викрадення та вибралися з машини. На місці знаходилися представники поліції, які не стали їм допомагати. "Після прийняття поліцією заяви представники ТЦК нас почали бити. Андрія багато разів ударили по голові та колінах. Поліція фактично була присутня під час побиття і не вжила жодних заходів", - заявив Білик.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень Гурт Intermezzo (@intermezzo_gurt)

За словами музиканта, поліцейські поїхали, тому він зателефонував у "102", викликав наряд та швидку допомогу. Машина швидкої відвезла музиканта і його друга до лікарні у супроводі представників ТЦК.

Читайте також: Чи можуть ТЦК затримувати людей та перевіряти документи: Лубинець відповів.

У лікарні Білик нібито знову зателефонував до поліції та поскаржився на неприбуття наряду на виклик. Після цього до нього приїхали ті самі співробітники поліції та змусили написати заяву про неправдиву дачу свідчень. Вокаліст стверджує, що сам він залишився в лікарні, а Андрія Дулецького відвезли "тією самою машиною без номерних знаків у невідомому напрямку".

Пізніше Дулецький нібито вийшов на зв'язок і повідомив, що його везуть "на навчання в іншу область" і "хочуть змусити підписати контракт в армії" під загрозою розправи.

Фото: https://www.instagram.com/intermezzo_gurt/

Видання "Еспресо.Захід" зв'язалося з Чернівецьким ОТЦК та СП. Начальниця служби зв'язків із громадськістю Тетяна Гайдащук заявила, що співробітники ТЦК діяли у межах своїх повноважень.

"Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов'язаним, який мав самостійно з'явитися до ТЦК та виконати свій військовий обов'язок, - йдеться у коментарі. - Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, покликаний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою до навчального центру, куди прямував для підготовки, самовільно залишив команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли у рамках закону".

Скандал із ТЦК на Закарпатті: дружина два місяці шукає чоловіка, який зник після затримання.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості