RU  UA

У них є запал і сили: що ще можуть окупувати росіяни після Авдіївки

Російські загарбники після окупації Авдіївки Покровського району Донецької області спробують захопити ще кілька населених пунктів у тій місцевості.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів історик, військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: "Це не статистика, а наші діти": ветеран ЗСУ потужно виступила перед Заходом, відео

Експерт вважає, що, очевидно, що основним напрямком, куди попрямує російське військо, буде місто Покровськ. Там у них зосереджені основні сили та засоби.

Також ймовірно те, про що не говорять офіційні речники, що населений пункт Сєверне теж втрачено. Якщо втрачене селище Ласточкине, то очевидно, що втрачено і цей населений пункт.

Він прогнозує, що зараз у російських окупантів достатньо сили рухатися вперед, однак надалі через особливості місцевості просуватися буде значно важче.

"Росіяни поки що мають запал і сили для того, щоб йти, але далі їм буде просуватися в рази важче, тому що географічно там йде серія ставків. Я не можу сказати, в якому стані зараз там знаходяться фортифікаційні споруди, але очевидно, що їх облаштовували, починаючи з січня цього року. І чисто теоретично закріпитися на цих рубежах можливо, і росіянам доведеться робити лобові атаки, і для них це буде велика втрата і особового складу, і особливо техніки", - додав Михайло Жирохов.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як бійці Третьої штурмової виходили з Авдіївки.

  • Вас також може зацікавити:

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Ми вийшли організовано, росіяни не зупиняються": речник ОСУВ "Таврія" про ситуацію під Авдіївкою

Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка