RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Докупив" собі третю дитину: ухилянт провернув "схему" втечі за кордон, але все пішло не так, фото

На кордоні з Угорщиною працівники Державної прикордонної служби затримали чергових винахідливих ухилянтів. Двоє українців намагалися перетнути кордон за підробленими документами.

Про це інформує пресслужба ДПСУ.

Читайте також: Хотів переплисти на матраці Тису: на Закарпатті затримали ухилянта, відео

У відомстві розповіли, що військовозобов'язаних чоловіків, які на виїзді з України надали на контроль сфабриковані документи, виявили працівники Прикордонслужби Чопського загону. Один їхав на авто через пункт пропуску "Тиса", інший - через "Чоп (Дружба)".

Прикордонники встановили, що 27-річний закарпатець хотів виїхати за кордон як багатодітний батько. Він надав паспорт та три свідоцтва про народження дітей. Однак, під час оперативної перевірки було встановлено, що одне зі свідоцтв підроблене. Коли ухилянт зрозумів, що його обман викрито, зізнався, що купив документ в інтернеті за 2 тис. доларів.

31-річний іванофранківець їхав потягом сполученням "Чоп – Відень". Підставою для виїзду за кордон під час воєнного стану було тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідка військово-лікарської комісії про непридатність до служби. Документи також виявилися підробленими.

Чоловіків затримали в адміністративному порядку для притягнення до відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону.

В Нацполіцію передали повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 358 Кримінального кодексу "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів", додали у ДПСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ДПСУ назвали популярні в ухилянтів маршрути втечі з України.

  • Вас також може зацікавити:

Життя важливіше: на Одещині ухилянт здався ДПСУ, бо злякався хижаків

Серед затриманих – воєнком: СБУ заблокувала ще п’ять схем для ухилянтів, фото

"Стиль military" не допоміг: на кордоні затримали нову групу ухилянтів, фото