RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Урожай буде вже у травні: цікавий спосіб посадки огірків

Городники поділилися секретами, як отримати розкішний ранній урожай огірків у травні.

Про це повідомляє Ukr.Media.

Читайте також: Помилки у вирощуванні розсади, які заважають насінню вчасно прорости

Як отримати дуже ранній урожай огірків

Для того, щоб отримати ранні тепличні огірки у травні, потрібно заздалегідь посіяти насіння. Є цікавий спосіб, як його посіяти, щоб під час пересадки коріння не травмувалося.

За словами фахівців, для раннього врожаю потрібно посіяти огірки у другій половині березня - на початку квітня. Проте отримати ранній урожай можна виключно за однієї умови: якщо при пересадці в теплицю не буде пошкоджено кореневу систему. У такому разі ліана швидко піде в ріст і порадує першими плодами вже у травні. Через це класичний посів у горщики не підійде. Також треба підібрати відповідні огірки - на пакуванні має бути зазначено, що вони для раннього/суперраннього/ультрараннього урожаю.

Для цього ґрунт має бути максимально поживним та пухким. Можна змішати перегній навпіл з городньою землею, додавши вермикуліту/перліту для розпушування.

Також треба взяти одноразовий пакет, наповнити його цим ґрунтом приблизно на 1,5 л. Після чого скрутити та зубочисткою зробити отвори для зливу зайвої води.

Для зволоження землі у теплу воду можна додати кілька крапель будь-якого рідкого підживлення з гуматами. Після чого треба посадити по насінині в кожний пакет.

Пакети потрібно поставити в якусь ємність, щоб зайва вода стекла.

Далі треба зробити з пакетів теплицю. Для цього необхідно згорнути поліетилен вузлом. Поставити пакети в тепле, світле місце (можна біля батареї або під лампи), щоб насіння раніше зійшло.

У такому разі до середини квітня огірок підросте, і його можна буде пересадити у теплицю. Там у землі потрібно зробити лунку, поставити пакет, розрізати його з двох боків та витягнути. Завдяки такому способу жоден корінь не пошкодиться, а в травні буде перший урожай огірків.

Раніше ми пояснювали, чому полуниця не хоче цвісти та плодоносити.

  • Вас також може зацікавити:

Топ-7 правил вирощування розсади, які врятують її від загнивання і загибелі

Чим підгодувати розсаду перцю, щоб вона була здоровою та міцною: допоможуть домашні засоби

Чому витягується розсада і як цього уникнути: поради досвідчених городників