RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

ЗСУ стримують ворога по всій лінії фронту, за добу – понад 100 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

За минулу добу, 27 лютого, на фронті відбулось 102 бойових зіткнення. Ворог наносив ракетні та авіаудари, здійснив 141 обстріл, а в кінці дня запустив 10 БпЛА типу "Shahed", котрі вдалось знищити Силами та засобами протиповітряної оборони. Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів.

Про це інформує Генштаб у щоденному зведенні.

Читайте також: Два роки тримала Авдіївку: легендарна бригада пішла на відпочинок

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 13 атак противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 11 ворожих атак в районах населених пунктів Терни та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та західніше Побєди Донецької області, де ворог, 29 разів намагався прорвати оборону наших військ, також відбито ще 4 атаки противника в районах південніше Вугледара, Старомайорського та Урожайного Донецької області.

На Оріхівському напрямку Силами оборони відбито 8 атак противника в районах населених пунктів Малинівка та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 1 безуспішний штурм позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Українські війська продовжують хоробро нищити ворога, завдаючи окупаційним військам втрат в живій силі та техніці. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 4 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 2 артилерійських засобах, 1 засобу протиповітряної оборони та 2 радіолокаційних станціях противника.

Лише за минулу добу авіація Сил оборони завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу противника.

Крім того, підрозділи Повітряних Сил Збройних сил України знищили 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та 4 розвідувальних БпЛА.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ вийшли з двох сіл під Авдіївкою.

  • Вас також може зацікавити:

Росія готується до війни з НАТО: в ISW вказали на тривожний сигнал

412 тисяч - це не тільки "двохсоті": Генштаб пояснив, як рахують втрати армії РФ

Літакопад триває: ЗСУ приземлили черговий ворожий бомбардувальник