RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росіяни намагалися штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра: зведення Генштабу і карти

За минулу добу, 28 лютого, на лінії фронту відбулося 99 бойових зіткнень. За день противник наніс 10 ракетних та 105 авіаударів, а також здійснив 163 обстріли з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Загалом під артилерійським вогнем опинились понад 120 населених пунктів.

Про це інформує Генштаб у щоденному зведенні.

Читайте також: ЗСУ вибили росіян з Красногорівки: карта

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку сили оборони відбили 2 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 12 атак противника в районах населених пунктів Терни, Ямполівка Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 9 атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Урожайного Донецької області, де ворог, 38 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку силами оборони відбито 1 атаку противника в районі східніше Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 4 безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

Разом з цим українські військові продовжують завдавати втрати ворогові в живій силі та техніці. Лише протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 8 районах зосередження особового складу окупантів.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 пункту управління, 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 4 артилерійських засобах, 1 засобу протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ та ще по 1 іншій важливій цілі противника.

Нагадуємо, раніше ЗСУ завдали удару ракетами HIMARS по росіянах у Оленівці.

  • Вас також може зацікавити:

Зволікання Європи та вікно можливостей для РФ: які виклики на війні зараз має Україна

Артилерія ворога стріляє навмання: офіцер НГУ розповів про важку ситуацію в районі Бахмуту

"Нагородили" вольфрамовими кульками: фото наслідків удару HIMARS по окупантах в Оленівці