RU  UA

Зволікання Європи та вікно можливостей для РФ: які виклики на війні зараз має Україна

Російська армія користується ситуацією, з якою зіткнулася Україна у вигляді нестачі озброєння та відсутності американської допомоги.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Іван Ступак.

Читайте також: "Це не статистика, а наші діти": ветеран ЗСУ потужно виступила перед Заходом, відео

За його словами, на цьому тлі російські загарбники, отримавши мільйони додаткових снарядів, планують просуватися далі.

"Росіяни користуються вікном можливостей. Це нестача боєприпасів, відсутність американської допомоги. Натомість росіяни отримали мільйони боєприпасів. Тим часом цілий ЄС не може зібрати мільйон боєприпасів. Зараз в авральному режимі триває будівництво укріплень на нових рубежах. Тому росіяни намагаються за цей час максимально просунутися назад", - повідомив експерт.

Також росіяни масово застосовують кореговані авіаційні бомби (КАБ). В українських військових іншого способу, ніж збивати літаки, немає. При цьому виникають нові проблеми. Зокрема, минулого тижня було знищено одну зенітну ракетну установку середньої дальності NASAMS.

Російська армія продовжує методично знищувати Курахівську ТЕС і все, за що можна зачепитися. Попереду на українців чекає битва за місто Часів Яр Бахмутського району Донецької області.

Також експерт прокоментував ситуацію з підтримкою країн Заходу. Він зауважив, що Європа до останнього часу не вірила в загрозу з боку Росії і зволікала з розвитком виробництва боєприпасів. І лише зараз прийшло усвідомлення того, що відповідальність лягає на плечі Європи, в першу чергу, Німеччини і Франції. Проте на розширення виробництва потрібен час.

Щодо введення контингентів європейських країн - то така вірогідність є нульовою. Водночас, можливе надсилання людей для розмінування, технічного обслуговування техніки тощо.

"Польща не може бути вічним союзником України. Вона має свої інтереси. Кожна країна намагається з допомоги мати найбільшу користь. Блокування продажу українського зерна призводить до того, що Україна матиме менше коштів на закупівлю зброї та амуніції", - наголосив Іван Ступак.

Нагадаємо, на думку експертів, російські загарбники після окупації Авдіївки спробують захопити ще кілька населених пунктів.

  • Вас також може зацікавити:

Обороняли останню "дорогу життя": ГУР показало кадри роботи спецпризначенців в Авдіївці

"Ми вийшли організовано, росіяни не зупиняються": речник ОСУВ "Таврія" про ситуацію під Авдіївкою

Поспішали до виборів Путіна: якою ціною дісталась окупантам Авдіївка