RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські захисники вибили росіян, які прорвалися на околицю Орлівки: що відбувається на фронті

Станом на 736 день російського повномасштабного вторгнення ситуація на фронті залишається складною – ворог наступає на кількох напрямках фронту, проте українським військам вдалося вибити російських окупантів, що прорвалися на околицю Орлівки.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram-каналі.

За його словами, найбільш напружена ситуація на Авдіївському та Запорізькому напрямках. Саме там штурмові підрозділи Росії намагаються прорвати оборону наших військ і захопити населені пункти Тоненьке, Орлівка, Семенівка, Бердичі та Красногорівка.

Окрім цього, пекельні бої продовжуються у районах Вербове та Роботине, над якими ворог намагається повернути контроль.

Читайте також: Чи розігруватиме Кремль "придністровську карту": в ISW дали прогноз

"Успіх будь-якого бою залежить від якості планування і того, наскільки успішно замисел командира реалізовується його підлеглими. Це визначається насамперед досвідом й майстерністю командувача та командирів, вмінням правильно оцінити обстановку і прийняти адекватні та своєчасні рішення. На рівні командирів батальйонів, рот і взводів головне забезпечити практичну реалізацію цих рішень, утримати позиції та знищити противника вогнем всіх засобів", - наголосив Сирський.

Він зауважив, що у деяких командирів були виявлені деякі прорахунки в оцінюванні противника та володінні обстановкою, що, звісно, вплинуло на результат роботи на окремих напрямках. Аби уникнути подібних ситуацій у майбутньому, головнокомандувач вжив необхідних заходів для виправлення ситуації на місці, з виділенням додаткового ресурсу боєприпасів та матеріальних засобів, а також необхідних резервів.

"Хочу відзначити мужність, стійкість і героїзм військовослужбовців 3 штурмової та 25 окремої повітряно-десантної бригад. Вони сміливими та рішучими діями вибили противника, який прорвався на околицю Орлівки.", - резюмував Сирський.

Раніше ми публікували нові дані про втрати ворога.

  • Вас може зацікавити:

Ще один долітався: Сили оборони "приземлили" черговий ворожий бомбардувальник

Мінус десятки окупантів і "жирна риба": в Генштабі розкрили подробиці удару по Оленівці

В лавах організаторів "виборів" Путіна триває мор: окупанти відкрили вогонь по чиновниках на Херсонщині