RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Бучачі хворий чоловік помер після перебування у ТЦК: відео і реакція військкомату

Після перебування у військкоматі в Бучачі на Тернопільщині помер 49-річний чоловік. Поліція встановлює усі обставини, а місцеві мешканці протестують під будівлею міськради.

Про це пише тернопільське видання "20 хвилин".

У четвер, 29 лютого, близько 7 години ранку до співробітників відділення поліції №2 у Бучачі надійшло повідомлення від чергового лікаря про те, що у лікувальному закладі раптово помер 49-річний житель Чортківського району, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Читайте: Побили і погрожували зброєю: на Львівщині працівники ТЦК напали на цивільного, відео

На місці події поліцейські встановили, що 27 лютого орієнтовно о 17 годині чоловіка без свідомості каретою швидкої допомоги доправили до місцевої лікарні з території роти охорони місцевого ТЦК.

За попередніми даними, медики діагностували у нього напад судом, анамнез — епілепсія.

У поліції запевняють, що під час огляду тіла померлого видимих тілесних ушкоджень та слідів насильницької смерті не було виявлено. Для встановлення причини смерті тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу.

Вирішують питання про внесення даного факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство з приміткою "Природна смерть".

У ТЦК також повідомили, що 27 лютого чоловіку раптово стало погано, почалися судоми, впав додолу на території третього відділу Чортківського РТЦК та СП. Працівниками територіального центру комплектування була надана перша медична допомога і викликана карета швидкої допомоги, якою він був доставлений до КНП "Бучацька міська лікарня". 29.02.2024 він помер в приміщенні лікарні, попередній діагноз епілепсія, судомний синдром.

Тим часом жителі Бучача переконують місцевих журналістів, що у померлого були поламані ребра, щелепа та синці над очима.

Родичі покійного кажуть, що чоловік страждав на епілепсію й кілька разів проходив відповідне лікування у медзакладах й прохали його розповісти про це у військкоматі. До того ж у нього не працювали пальці, а нога була зламана набік. Але вранці 29 лютого Ігор помер у лікарні.

Коли про подію стало відомо широкому загалу, місцеві зібралися біля міської ради, вимагаючи, аби до них вийшли працівники ТЦК та міської влади.

З людьми поспілкувався міський голова та військовий комісар, але громадян не задовільнили підсумки розмови, тому вони пообіцяли прийти ще згодом.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження на працівників територіального центру комплектування та соцпідтримки у Самборі Львівської області, які знущалися з чоловіка та погрожували йому зброєю.

  • Читайте також:

На Закарпатті побили військового з ТЦК: відео і перші подробиці

В селі під Броварами співробітники ТЦК жорстко побили чоловіка: фото і відео

В Тернополі судитимуть працівників ТЦК, які знущалися і катували військовозобов’язаних