RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Тернополі судитимуть працівників ТЦК, які знущалися і катували військовозобов’язаних

ДБР завершило досудове розслідування фактів побиття та знущань з військовозобов'язаних з боку командира та солдата-гранатометника відділення охорони Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Обвинувальний акт направлений до суду.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: На Київщині посилять "заходи безпеки": кількість блокпостів і перевірок збільшиться

"Як встановило слідство, увечері 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів. З’ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згодом його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Солдат-гранатометник та командир відділення охорони завдали ударів чоловікам, які лежали на ліжках у ТЦК. Відповідне відео було поширене в соцмережах. Один з потерпілих отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, а інший - легкі.

"Встановлено, що таким чином працівники ТЦК хотіли силою змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт з черговим, якого ті намагалися побити та відібрати зброю. Солдата-гранатометника обвинувачують у незаконному позбавлені волі людини, катуванні та умисному завданні тілесних ушкоджень середньої важкості(ч. 3 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 122 КК України) Командира відділення охорони - в катуванні та завданні легких тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 127, ч. 1 ст. 125 КК України). Обом військовим суд обрав запобіжні заходи - нічний домашній арешт та відсторонив від займаних посад", - сказано в повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що прикордонники спіймали горе-ухилянтів на кордоні з Румунією.

  • Вас також може зацікавити:

"Програма дала збій": під Одесою зі стріляниною схопили ухилянтів, фото

Від дрона не втечеш: на Одещині ухилянти намагалися втекти до Молдови, відео затримання

Пропонував "купити" групу інвалідності: у Києві затримали торговця довідками МСЕК, фото