RU  UA

"Захопити складно, але є два фактори": експерт про бої за Часів Яр

План захоплення Часового Яру росіянами з другого півріччя пересунувся на ближчий час й ворогу важливо захопити спочатку Андріївку і повернення контролю над Кліщіївкою.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Зараз росіяни, користуючись дефіцитом боєкомплекту у ЗСУ, намагаються максимально просунутися вперед. Застосовуються десантні підрозділи. Їх підтримують мотострілецькі полки", - розповів експерт.

Читайте: Після Авдіївки ворог намітив собі нову ціль на сході - сержант батальйону "Ахіллес"

Він зазначив, що Часів Яр - складний для просування, адже це укріплений об'єкт, який буде складно захопити. Утім, багато залежить від двох факторів - наявності артилерії у Сил оборони та російського панування у повітрі.

І якщо Часів Яр руйнуватимуть КАБами, як і Авдіївку, його буде важко захищати, акцентував Олександр Коваленко.

І хоча росіяни відчувають роботу нашої ППО, проте поки що об'єми нанесення ударів керованими авіабомбами поки не зменшуються. "Наноситься понад 100 ударів КАБами на добу. Однієї доби було використано 152 КАБ, переважно по Авдіївці", - підкреслив він.

Під Авдіївкою росіянами було втрачено ресурсів більше, ніж при наступі на Київ й вирішальним "інструментом" якраз стали КАБи, - зазначив оглядач, додавши що логістика дозволяла забезпечувати ресурсом групу військ "Південь" ресурсом з території Росії.

"Ми також маємо КАБи від США та Франції. Проте ми на місяць отримуємо стільки бомб, скільки росіяни на добу", - констатував Олександр Коваленко, зауваживши, що по кількості пострілів наша артилерія відстає в співвідношенні 1:10.

Нагадаємо, що росіяни зібрали достатні резерви для того, щоб максимально близько підійти до Часового Яру та розпочати штурм міста.

  • Читайте також:

Під Авдіївкою та Бахмутом складна ситуація: свіжі карти боїв

Зволікання Європи та вікно можливостей для РФ: які виклики на війні зараз має Україна

Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян