RU  UA

Ворог хоче створити плацдарм: у ЗСУ розповіли про плани росіян наступу на Часів Яр

Російська армія на сході України виконує завдання до перевиборів президента РФ захопити Донецьку область у межах її адміністративних кордонів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Після Авдіївки ворог намітив собі нову ціль на сході - сержант батальйону "Ахіллес"

За його словами, станом на початок березня противник намагається сформувати буферну зону біля Бахмута. Зважаючи на те, що українські війська займають там панівні висоти і тримають під вогневим контролем військовий контингент росіян, який знаходиться у самому Бахмуті.

Російські окупанти прагнуть створити плацдарм за межами Бахмута для того, щоб розвинути у подальшому наступ на Часів Яр. Останній, своєю чергою, може для них стати "вікном" на Краматорськ та Слов'янськ.

"З урахуванням наступу на Авдіївському напрямку, спроб вийти на Вугледар та Покровськ, це виглядає так: вони мають завдання до перевиборів Путіна зайняти Донецьку область у межах її адміністративних кордонів", - повідомив він.

На думку військового, атаки на Бахмутському напрямку слід розглядати в одній зв'язці з Авдіївським та Лимано-Куп'янським напрямками. Росіяни зараз користуються нагодою для просування, доки в українських сил спостерігаються проблеми з достатністю боєприпасів.

"Інтенсивність боїв дуже висока, ворог намагається максимально скористатися вікном можливостей, яке з'явилося в них через дефіцит снарядів у наших підрозділів", - наголосив Іван Тимочко.

Нагадаємо, що росіяни зібрали достатні резерви для того, щоб максимально близько підійти до Часового Яру та розпочати штурм міста.

  • Вас також може зацікавити:

Під Авдіївкою та Бахмутом складна ситуація: свіжі карти боїв

Росіянам влаштували пекло під Авдіївкою: потужне відео розгрому штурмовиків

Вже закидують бомбами: командир екіпажу БПЛА розповів про наступну після Авдіївки ціль росіян