RU  UA

ЗСУ переходять до оборони Часового Яру через наступ росіян: яка ситуація біля Бахмута

На Бахмутському напрямку йдуть запеклі бої. Росіяни намагаються взяти панівну висоту для захоплення Кліщіївки й дедалі ближче підбираються до Часового Яру.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів співзасновник проекту DeepState Роман Погорілий.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

"Кліщіївка на Бахмутському напрямку стає важким і гарячим фронтом, так само як і в цілому Бахмутські околиці. У Кліщіївці вони лізуть на висоту 215,7. Вони побачили там давно можливість просуватися, відповідно, вони сконцентрували велику силу саме на цьому напрямку, тому що висота 215,7 - це панівна висота для утримання Кліщіївки, і якщо вона буде втрачена, то перебування у Кліщіївці буде під загрозою”, - розповів Погорілий.

Він додав, що зараз вони частково підібралися, а частково десь заходять на висоту.

"Вони тиснуть також і з інших напрямків, але це більше відволікаючі удари, тому що основана їхня мета - це висота 215,7. Так само Хромове. Ситуація там не змінилася. Вони взяли половину населеного пункту. Але ситуація складна тим, що вони підбираються з іншою сторони до дороги на Часів Яр. Ситуація погіршується, і сподіваюся, що будуть прийматися міри, тому що по суті можна сказати, що починається вже оборона Часового Яру, і з кожним днем вони підбираються все ближче і ближче", - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" писав, генерал-лейтенант, ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, чому контрнаступ пішов не так і що робити Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни накопичують резерви на Донбасі: до чого мають готуватися ЗСУ

"Дуже активно атакують": офіцер Сил оборони про бої в Авдіївській промзоні

Давно такого не було: ЗСУ біля острова Зміїний збили "жирну ціль"