RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чому перед зарядкою смартфону слід знімати чохол: корисні поради

Перегрів, скорочення терміну служби та проблеми з акумулятором - ось чому потрібно завести звичку діставати телефон з чохла перед підключенням до зарядного пристрою.

Про це повідомляє "Апостроф".

Багато власників смартфонів часто роблять помилку, залишаючи чохол на пристрої під час зарядки. Як стверджують фахівці, це може мати негативні наслідки для вашого девайса.

Читайте також: Як дізнатися прослуховування в телефоні - на що звернути увагу і як захиститися

Перегрів та скорочення терміну служби

Основна причина, через яку не можна заряджати смартфон у чохлі, полягає в тому, що це призводить до перегріву пристрою. Чохол виступає в ролі утеплювача, перешкоджаючи розсіюванню тепла, що виділяється батареєю та іншими компонентами смартфона під час заряджання. Перегрів може скоротити термін служби пристрою і навіть призвести до його спалаху.

Важливо, що перегрів може відбуватися навіть у тому випадку, якщо ви цього не помічаєте. Сенсорні екрани та інші компоненти смартфона можуть нагріватися непомітно для користувача, поступово ушкоджуючи пристрій зсередини.

Проблеми з акумулятором

Постійне заряджання смартфона в чохлі може призвести до проблем з акумулятором. Це може знизити ємність акумулятора, скоротити його термін служби та призвести до нестабільної роботи пристрою. Акумулятор може вийти з ладу, що вимагатиме його заміни.

Додаткові фактори ризику

Є й інші фактори, які можуть посилити негативні наслідки заряджання в чохлі. Наприклад, інтенсивне використання смартфона під час заряджання (наприклад, ігри або потокове відео), це також прискорює зношування пристрою.

Крім того, слід уникати різких перепадів температур. Наприклад, якщо ви принесете смартфон з морозу і поставите його на зарядку, це може призвести до конденсації вологи всередині пристрою і викликати проблеми з акумулятором або іншими компонентами.

Дотримання простої звички знімати чохол перед заряджанням смартфона може значно продовжити термін служби пристрою, захистити акумулятор і запобігти потенційним проблемам з безпекою. Хоча деякі чохли можуть бути спеціально розроблені для заряджання, краще завжди перестрахуватися та заряджати смартфон без цієї деталі. Тим самим ви захистите свій гаджет і він вам послужить набагато довше

Раніше ми розповідали, як позбутися "шпигунських" функцій на смартфоні.

    Вас також може зацікавити:

Зашифруйте свої дані: головні поради щодо захисту смартфона від злому

Чому глючить смартфон на Andriod: 5 причин та інструкція, що робити

Набирають і мовчать: українцям розповіли, чим небезпечні "німі" дзвінки