RU  UA

Прикривав "гордість Путіна": стало відомо про важливу місію потопленого "Сергія Котова"

Українські Сили оборони продовжують нищити ворога, завдаючи йому потужних втрат в особовому складі та техніці. Зокрема, в ніч проти вівторка, 5 березня, стало відомо про затоплення ворожого корабля "Сергій Котов", якого атакували морські дрони "Magura V5". Відтак російський флот втратив ще один відносно новий корабель.

Про знищення відносно "молодого" російського корвета та його головне завдання розповіла в етері Апостроф TV спікерка Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк.

Читайте також: Мінус бойовий гелікоптер: спливли нові подробиці знищення "Сергія Котова"

Вона зауважує, що "Сергій Котов" був відносно новим кораблем, який став на службу в 2022 році після початку повномасштабного вторгнення:

"Знищений російський корвет "Сергей Котов" - новий корабель, який окупаційний ЧФ РФ поставив на службу 2022 року вже під час відкритого вторгнення в Україну".

Гуменюк наголошує, що корвет був оснащений відносно потужними зенітними засобами. Вони, зокрема, давали змогу використовувати корабель як плавучу систему ППО для захисту пунктів російського базування від можливих ударів із повітря.

Спікерка додає, що він мав захищати базу поблизу Керчі, на якій корабель був розташований:

"І, судячи з усього, "Сергій Котов" також мав прикривати ось цю непотрібну інженерну конструкцію в Керченській протоці - так званий "кримський міст".

Нагадаємо, раніше Наталя Гуменюк повідомляла, що російський флот перейшов в пасивний стан.

  • Вас також може зацікавити:

Чорноморський флот РФ втратив свою перлину: у ВМС оцінили потоплення нового російського корабля

Про "Калібри" трохи перебільшили: яке озброєння мав потоплений ворожий "Сергій Котов"

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео