RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Українці зможуть оновити облікові дані без відвідання ТЦК: що треба знати

Верховна Рада України продовжує роботу над законопроектом про мобілізацію. Зокрема, пропонуються правки, що дозволяють військовозобов'язаним громадянам оновлювати свої дані без відвідування ТЦК та СП.

Про це розповів народний депутат України, заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

Зазначається, що українці повинні мати можливість оновлювати чи надавати свої особисті дані як за відвідування ТЦК та СП, так і за допомогою цифрових сервісів.

За словами Чернєва, окрім явки до територіальних центрів комплексування, народні депутати розглядають ще кілька варіантів подання інформації, а саме:

  • через ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг);
  • онлайн через особистий кабінет військовозобов'язаного (має запрацювати через два місяці після ухвалення законопроекту про мобілізацію).

Чернєв також підкреслив, що військовозобов'язані громадяни України не повинні забувати, що їх першочерговий обов'язок виконувати свій військовий обов'язок і стояти на військовому обліку. Він додав, що з моменту набуття чинності нового закону про мобілізацію, оновити дані протягом 60 днів стане обов'язком громадян, а не правом.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Адже, якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.