RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В районі Авдіївки і Красногорівки пекельні бої, за добу – 92 зіткнення з ворогом: зведення Генштабу

Минулої доби ворог активно тиснув по всій лінії оборони. За день відбулося 92 бойових зіткнення. Найбільше атак було проведено на Новопавлівському, Авдіївському та Оріхівському напрямках.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Читайте також: Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою

Відомо також, що російські терористи завдали 6 ракетних та 90 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Понад 100 населених пунктів опинились під артилерійським вогнем.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку силами оборони відбито 4 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка і Табаївка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 16 атак в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Також, протягом минулої доби противник здійснив 1 безуспішну атаку на позиції наших захисників.

Українські воїни також щодня продовжують завдавати ворогові втрат в живій силі та техніці. За добу авіація Сил оборони здійснила удари по 7 районах зосередження особового складу противника. А підрозділи ракетних військ провели ураження по 1 району зосередження особового складу, 1 складу боєприпасів, та 4 артилерійських засобах противника.

Нагадаємо, раніше ISW дали прогноз, коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки чоловіків в Україні готові зараз воювати: інфографіка

Ворог намагається проламати оборону ЗСУ і несе колосальні втрати: що відбувається на Запорізькому напрямку

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW