RU  UA

Росія може мобілізувати 3 млн, але є одне "але": полковник ЗСУ дав прогноз

Навіть в разі загальної мобілізації в РФ, російські окупаційні війська зможуть ще два роки вести бойові дії проти України.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

Читайте також: "У Росії немає шансів": Швеція зможе наростити випуск боєприпасів для України

" У росіян немає проблем з особовим складом. Вони декларують свій мобілізаційний потенціал від 1,5 млн до 3 млн осіб, що саме по собі дуже багато. Щодо техніки, то у них тут все не дуже", - зазначив експерт.

Він наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Сили оборони знищили близько 6600 танків ЗС РФ. Але у росіян на складах лишилося від 10 тисяч до 15 тисяч одиниць старої бронетехніки.

"Беруть 3-4 машини, розбирають і роблять з них одну. Виходить, що на ходу у них може виявитися сукупно близько 5 тисяч техніки. Так, вона стара, але ці танки на ходу, вони їдуть, стріляють та вбивають. Друга категорія - ствольна артилерія. ЗСУ знищили вже понад 10 тисяч російських артустановок – безпрецедентне число. І ще близько 10 тисяч старих стволів у них на складах ще є, і росіяни користуються ними, щось там модернізують. Близько половини зі старих артстволів вони можуть поставити на фронт. Відповідно, виходячи з цих можливостей щодо танків, бронетехніки та артилерії, росіяни ще можуть витримати два роки ведення бойових дій", - заявив Черник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц раніше заявив, що на 2024 рік європейські країни виділяють недостатньо військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ отримають сучасні системи Vera-EG: фото, відео та особливості

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Leopard та Abrams проти російських танків: думка військового аналітика