RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Ми порвали кайдани, Тарасе": яскраві меми до дня народження Шевченка

9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного українського поета та художника, його спадщина залишається невід'ємною частиною української культури та продовжує надихати та об'єднувати народ у боротьбі проти несправедливості та гноблення.

Добірку потужних мемів до дня народження цього символу української ідентичності зробив "Апостроф".

Пророчий голос української нації

Читайте також: На день народження Тараса Шевченка захисники України зворушили прочитанням "Завіту": відео

Шевченко жив у епоху, коли Україна перебувала під жорстким пресингом Російської імперії. Він став потужним голосом українського народу, закликаючи до свободи, національної незалежності та культурного відродження. Його вірші та картини зображували страждання та надії українського народу, а його слова стали пророцтвом майбутньої боротьби за незалежність.

Символ національної ідентичності

Згодом Шевченко став символом української нації. Його портрети висять у кожному будинку, а його вірші та пісні співаються на національних святах та заходах. Творчість поета сформувала національну ідентичність України, поєднуючи людей різних соціальних та культурних верств.

Культурна зброя у сучасній боротьбі

Меми, ставши невід'ємною частиною сучасної культури, стали потужним інструментом боротьби з російською пропагандою та нагадуванням світу про незламний дух України. Інтернет-користувачі створили безліч мемів на тему Шевченка, використовуючи його слова та образи для вираження патріотичних почуттів, підтримки ЗСУ та викриття ворожої брехні.

Сьогоднішня війна між Україною та Росією відображає циклічність історії. Як і за часів Шевченка, Росія прагне знищити українську ідентичність та територіальну цілісність. Але, як і в минулому, опір українського народу виявився непереборним.

Раніше ми публікували 5 неочевидних фактів про Шевченка.

  • Вас може зацікавити:

"Бідняк плаче, багач скаче, а влада грабує": що не так зі "віршем Шевченка", яке активно розповсюджують українці

Київ на малюнках Тараса Шевченка: у мережі показали, як виглядала столиця на початку ХІХ століття. Фото

У день народження Тараса Шевченка захисники України зворушили прочитанням "Заповіту": відео