RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Вибори Путіна" на окупованій території: українські соціологи зробили важливу заяву

З 15 до 17 березня 2024 року на тимчасово окупованих територіях України заплановані "вибори" президента РФ, що є одним із головних інструментів легітимізації окупаційної влади.

Про це йдеться у заяві Соціологічної асоціації України.

Читайте: "Знаємо всіх": ЗСУ розповіли зрадникам про їхню долю, відео

У заяві наголошується, що Україна, а також більшість країн світу та міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, не визнають та засуджують російські вибори на всіх окупованих РФ українських територіях.

"Соціологічна асоціація України закликає усіх представників українських та міжнародних соціологічних центрів, груп і компаній утриматись від участі у заходах в рамках виборчої кампанії РФ, яка проводиться на окупованих територіях, висвітлення її перебігу та результатів виборів", – йдеться в заяві.

САУ також закликає українців та, зокрема, фахівців-соціологів, які вимушено перебувають на окупованій території України, уникати участі у виборчому процесі, соціологічних опитуваннях, екзит-полах та інших публічних і непублічних заходах, які легітимізують окупаційну владу.

Водночас Соціологічна асоціація України нагадує, що за добровільну участь в організації та проведенні незаконних виборів чи референдумів або публічних закликів до їхнього проведення на тимчасово окупованих територіях України передбачена кримінальна відповідальність (ст.111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки затримали на Херсонщині місцевого депутата від забороненої Партії регіонів, який здав батька заради посади у окупантів.

  • Читайте також :

Наводила російські "Гради" і "шахеди": в Херсоні СБУ затримала російську інформаторку, фото

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і "вагнерівців", фото