RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як в Україні ставляться до ветеранів війни з Росією: дані опитування

Абсолютна більшість українців довіряють ветеранам АТО/ООС та військовим, які зараз захищають Україну від ворога. Також з боку суспільства рівень поваги до них залишається високим.

Такі дані опитування оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

Читайте: Як змінився рейтинг довіри до Зеленського і Залужного після відставки Головкома ЗСУ: нове опитування

Як йдеться у загальнонаціональному опитуванні, 96% громадян нашої країни довіряють як ветеранам війни на Донбасі, так і військовим, які нині захищають Україну від російської навали. Причому рівень поваги до них складає 76%.

Більше половини, тобто 55% опитаних відповіли, що мають у своєму оточенні людей, які брали участь у воєнних діях з 2014-ого по 2021 роки. А 70% респондентів мають близьких, які воюють або воювали від початку повномасштабного вторгнення.

Натомість лише 25% вважають, що держава належно виконує свої зобов'язання перед ветеранами, а ось понад 60% мають абсолютно протилежне бачення.

56% опитаних вважають, що поінформовані про проблеми ветеранів, 42% не знають про їхні потреби. Найбільше останніх серед мешканців зі східних областей, осіб старшого віку, жінок.

Опитування 1000 респондентів проводилося на початку березня за допомогою телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок.

Нагадаємо, у лютневому опитуванні Центру Разумкова 95% українців найчастіше висловлювали довіру Збройним Силам.

  • Читайте також:

Не вірте у соцопитування: який реальний рейтинг Путіна і що думають росіяни про війну

Як поляки оцінюють загрозу вторгнення Росії до Польщі: результати опитування

Не на часі: скільки українців готові відкласти вступ до ЄС