RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кому українці найбільш довіряють у 2024 році: результати свіжого опитування

Серед державних та суспільних інститутів найчастіше довіру українці висловлюють до Збройних Сил України, яким довіряють 95% опитаних.

Про це йдеться у новому опитування Центру Разумкова.

Читайте: Не вірте у соцопитування: який реальний рейтинг Путіна і що думають росіяни про війну

Окрім того, довіряють наші співгромадяни добровольчим загонам (85%), ДСНС (82%), Нацгвардії (81%), волонтерським організаціям (78%), прикордонній службі (77%), Міністерству оборони(69%), Службі безпеки (68%), президенту України (64%), Церкві (61%), Нацполіції (58%), громадським організаціям (55%), Нацбанку (53%).

Також частіше висловлюється довіра, ніж недовіра, до голови міста (селища, села), в якому живе респондент (відповідно 49% і 43%), ЗМІ України (відповідно 47% і 43%), до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (Омбудсмена) (відповідно 42,5% і 31%).

До ради міста (селища, села), в якому живе респондент, довіра та недовіра висловлюється приблизно однаковою мірою (відповідно 43% і 45%).

Більшість респондентів висловлюють недовіру державному апарату (чиновникам) (не довіряють 75%), політичним партіям (72%), Верховній Раді України (70%), судам (судовій системі загалом) (68%), Уряду (64%), прокуратурі (60%), комерційним банкам (53%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (52%), Національному агентству з питань запобігання корупції (51%), Національному антикорупційному бюро України (51%).

Також частіше висловлюється недовіра, ніж довіра, профспілкам (не довіряють їм 43%, тоді як довіряють — 23%).

Зазначається, що опитування проводилося методом face-to-face на територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Загалом опитано 2000 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Разом з тим, додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема, вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

Нагадаємо, у соцопитуванні від листопада минулого року державним та муніципальним установам вірили до 35% громадян.

  • Вас може зацікавити:

Скільки українців в Швейцарії готові їхати додому: результати опитування

Скільки українців вірить у покращення ситуації на фронті: дані опитування

Скільки киян розмовляють українською мовою і вважають її рідною: результати опитування