RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Коли Росія може почати новий великий наступ: у США дали прогноз

ЗС РФ влітку 2024 року можуть розпочати масштабний наступ в Україні.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW від 15 березня.

На думку аналітиків, росіяни продовжуватимуть наступальні дії, аби вже навесні дестабілізувати українські оборонні лінії. Ба більше, як зазначає ISW, Кремль на літо 2024 року може планувати масштабний наступ.

Читайте також: ЗСУ просунулись в районі Бахмута: карти бойових дій

Наразі росіяни не зменшують темп наступальних дій, аби у Сил оборони було менше можливостей укріпити фортифікаційні споруди та зупинити просування ворога. Особливо ЗС РФ зосереджені на Авдіївському напрямку, де тривають активні бойові дії. Кремль хоче використати вразливі місця української оборони для подальшого просування на захід Донецької області.

Вирішальним моментом у початку нового наступу на сході буде рішення Конгресу США щодо виділення Україні обіцяної допомоги.

"ЗС РФ, можливо, будуть робити спроби прориву до того, як складні погодні та ландшафтні умови навесні, ймовірно, обмежуватимуть ефективний механізований маневр по обидва боки лінії та ще більше обмежуватимуть російські можливості робити значні тактичні успіхи, поки на землі є багнюка. Однак російські війська й раніше активізовували наступальні операції в аналогічних умовах, тому російські війська можуть спробувати зберегти темп своїх наступальних операцій до весни, незалежно від складних погодних та рельєфних умов, щоб скористатися нестачею української техніки до того, як до країни прибуде обіцяна західна допомога у сфері безпеки", - йдеться у новому звіті ISW.

Раніше ми розповідали, як окупанти використовують дрони на полі бою.

Вас може зацікавити:

Скільки чоловіків в Україні готові зараз воювати: інфографіка

Ворог намагається проламати оборону ЗСУ і зазнає колосальних втрат: що відбувається на Запорізькому напрямку

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW