RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Ворог намагається вибити ЗСУ з плацдармів на лівобережжі Дніпра: ранкове зведення Генштабу

Російська армія не залишає спроб витіснити українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра в Херсонській області та атакує під Авдіївкою, на Лиманському, Бахмутському, Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Не відстають від ЗСУ: окупанти використовують дрони на полі бою

"Протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 68 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", на Куп'янському напрямку, Силами оборони відбито 3 атаки противника в районах населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне становище.

На Лиманському напрямі нашими воїнами відбито 9 атак противника в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Терни та Роздолівка у Донецькій області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 26 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки, де ворог за підтримки авіації 24 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників у районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса", на Херсонському напрямку, ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, здійснено 3 безуспішних штурми позицій наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу противника", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ISW дали прогноз, коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки чоловіків в Україні готові зараз воювати: інфографіка

Ворог намагається проламати оборону ЗСУ і зазнає колосальних втрат: що відбувається на Запорізькому напрямку

Окупанти намагаються перерізати логістичні шляхи ЗСУ на Бахмутському напрямку: звіт ISW