RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Басейн у 12 метрів, водоспад і не тільки: як виглядає яхта Медведчука у $200 млн

Яхту куму Путіна Віктора Медведчука заарештовано в Хорватії і виставлять на продаж, у середу, 20 березня.

Про це повідомляє ТСН.

Яхта стоїть під арештом в хорватському місті Трогір після початку повномасштабної війни в Україні. Судно пришвартоване в бухті, що охороняється, і поки його вдавалося побачити тільки з моря.

Читайте також: Україні передадуть кошти із заморожених активів РФ: названо суму

У середу, 20 березня об 11:00, у прямому ефірі відбудеться засідання Комісії з проведення конкурсного відбору організатора торгів.

Згідно з журналістськими розслідуваннями, Медведчук придбав яхту у 2015 році. З того часу її бачили у водах Лазурного узбережжя Франції, Італії, Монако, Хорватії та інших країн. Судно має значні розміри — 92 метри завдовжки та 14 метрів завширшки. Воно вміщує 14 гостей, 22 члени екіпажу й оснащено працюючим ліфтом.

Однак після арешту яхта перебуває у поганому стані. Світло вмикається не скрізь, а більшість майна накрита простирадлами. "Перлиною" яхти є басейн на палубі, один з найбільших з тих, що коли-небудь створювала компанія-виробник.

Реалізація яхти Медведчука є безпрецедентною подією для України та АРМА. Торги проводитимуться в режимі онлайн, а організатора буде визначено за результатами конкурсного відбору. Очікується, що яхта принесе Україні значні кошти.

"Ми вже отримуємо заявки від світових аукціонних будинків. Переможець конкурсу організує та проведе публічний продаж цього дорогоцінного лоту та увійде в історію як союзник у перемозі над злом. А той, хто здобуде яхту Медведчука – завдасть політичного удару путінському режиму та увійде до історії світу. Кошти від продажу яхти підуть на обороноздатність України",повідомила голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума.

Віктор Медведчук, відомий як "кум Путіна", є одним із найодіозніших політиків України. Він звинувачується у державній зраді та колабораціонізмі.

Раніше ми писали, що Україна стала на крок ближче до $60 мільярдів.

  • Вас може зацікавити:

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

Трамп видав нову цинічну заяву напередодні голосування за допомогу Україні

Україна отримає від Японії 106 млн доларів: на що підуть гроші