RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Для чого потрібен реєстр "Оберіг": у Міноборони озвучили відповідь

У Міністерстві оборони детально розповіли про реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", зокрема, про його призначення в країні.

Про це передає пресслужба відомства.

Читайте також: Вручення повістки на вулиці: юрист пояснив, що робити у таких випадках

Там зазначили, що єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів "Оберіг" є інструментом військового обліку громадян. Він має на меті знизити кількість помилок внаслідок людського фактору і зекономити ресурси держави та людей завдяки цифровізації.

У Міноборони зауважують, що окремою перевагою є запобігання корупції. Завдяки реєстру кожен крок у зміні інформації буде відстежуватися та підтверджуватися електронним підписом.

Нині відомство разом з партнерами працює над створенням е-військового облікового документа. Йдеться про витяг з реєстру, що свідчитиме про обліковий статус людини – де вона стоїть на обліку та чи є придатна до служби.

У Міністерстві додали, що єдиний електронний реєстр "Оберіг" було модернізовано за підтримки Євросоюзу в рамках проєкту EU4DigitalUA, що запроваджує естонська Академія е-управління.

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, яка воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, як підготуватися до служби та куди краще піти.

  • Вас також може зацікавити:

У Малині "ТЦК зі зброєю" ходить по домівках: відео і реакція поліції

Мобілізація українців у березні: кому найперше вручатимуть повістки

Які захворювання є підставою для звільнення від мобілізації: оприлюднено повний перелік