RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Шостці на відео зняли побиття чоловіка працівниками ТЦК: реакція військкомату

У Шостці Сумської області 20 березня стався конфлікт між чоловіком призовного віку та представниками "військкомату". Люди у військовій формі декілька разів ударили людину.

Відповідне відео опублікував сумський інформаційний портал "Данкор".

Як видно з відео, люди у військовій формі спочатку сильно штовхнули людину, через що вона впала. Після цього чоловік збирався сфотографувати державний номер автомобіля, яким приїхали люди у військовій формі. Однак останнім це не сподобалося, і один із військових ударив чоловіка ногою.

Читайте: У Врадіївці скандал: мешканці звинувачують співробітників ТЦК у побитті чоловіка

Конфлікт продовжився далі, і на допомогу своєму колезі з авто вискочив ще один військовий, який спочатку вдарив чоловіка в обличчя, а потім кілька разів "додав" ногою.

Також на відео помітний чоловік, попередньо, поліцейський, який не перешкоджав протиправним діям людей у військовій формі.

Як прокоментували інцидент у Сумському обласному ТЦК та СП, керівництвом "військкомату" було встановлений факт конфлікту між цивільним громадянином та військовослужбовцями Шосткинського РТЦК та СП.

Тривають заходи з'ясування обставин події.

Керівництво Сумського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки всебічно сприятиме проведенню слідства. Діям військовослужбовців буде надана відповідна оцінка.

Водночас у ТЦК наполегливо рекомендують не ігнорувати прохання військовослужбовців пред’явити військово-облікові документи та не ображати військовослужбовців, які після отриманих поранень на фронті гідно виконують поставлені завдання, і не втікати від них.

Також у СОТЦКтаСП нагадали про відповідальність за ухилення та будь-яке перешкоджання роботі представників РТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу "Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період" тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження на працівників територіального центру комплектування та соцпідтримки у Самборі Львівської області, які знущалися з чоловіка та погрожували йому зброєю.

  • Читайте також:

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

В селі під Броварами співробітники ТЦК жорстко побили чоловіка: фото і відео

В Тернополі судитимуть працівників ТЦК, які знущалися і катували військовозобов’язаних