RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні відкриють десятки центрів рекрутингу: на які посади в ЗСУ найбільший попит

В першому півріччі 2024 року в Україні планують відкрити 27 рекрутингових центрів по всій країні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони про відкриття чергового центру рекрутингу в Запоріжжі

Читайте також: В ЗСУ новий алгоритм рекрутингу: на що мають звернути увагу в ТЦК

Таким чином, Запорізька область стане другим регіоном, де з'явиться подібний рекрутинговий центр. Раніше таку установу було відкрито у Львові.

Цей центр є результатом спільної роботи Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та Запорізької обласної військової адміністрації.

В повідомленні зауважено, що новий центр рекрутингу буде діяти за адресою бульвар Центральний, 27. Він діятиме у форматі консультативно-інформаційного офісу. На місці працюватимуть двоє цивільних співробітників. Додається, що вони не можуть видавати повістки про мобілізацію, а відповідатимуть лише за комунікацію. За необхідності центр може здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони.

Уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець на відкритті зауважував:

"Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник вітчизни, яка розуміє, що треба долучатися до захисту вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг - це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ".

Вже зараз в центрі пропонують низку вакантних місць у понад півдесятка формувань, зокрема це підрозділи сил ТРО, Нацгвардія, Морська піхота тощо. Проте найвищий запит наразі є на такі посади:

  • оператори БПЛА,
  • водії-механіки,
  • медики,
  • фахівці сфери IT та інші.

Олексій Бежевець наголошував:

"Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим. І будемо розширяти географію. Загалом у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах".

В свою чергу голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров вказав на те, що якісний набір до лав Сил оборони є надзвичайно важливим:

"Для наших Сил безпеки і оборони держави є надзвичайно важливою складова якісного набору військовослужбовців. Відкриття цього інноваційного центру рекрутингу - це відповідь і вирішення цього питання".

Нагадаємо, раніше в Міноборони назвали, скільки планують мобілізувати за новим законом.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація за новим законопроектом: що зміниться для жінок

Силам оборони потрібні спеціалісти з БПЛА: де готові платити до 125 тисяч на місяць

В армію "з розумом": військовий пояснив, як підготуватися до служби і куди краще піти