RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В ЗСУ новий алгоритм рекрутингу: на що мають звернути увагу в ТЦК

Міністерство оборони оновило механізм рекрутингу до лав Збройних сил, намагаючись замінити застарілі підходи більш зрозумілим механізмом добровільного приєднання до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Про це повідомляють у Міноборони.

Читайте: В армію "з розумом": військовий пояснив, як підготуватися до служби і куди краще піти

Як наголошують в оборонному відомстві, виданий військовозобов'язаній особі рекомендаційний лист чи відношення від військової частини, у якій громадянин бажає служити, буде обов'язковим для обліку при подальшому оформленні в разі, якщо військова частина є в переліку пріоритетного комплектування.

Якщо ж частина не входить до вказаного списку, перед видачею рекомендаційного листа особі, яка має намір укласти контракт, зазначена в/ч має погодити з вищим командуванням залучення саме цього кандидата.

Тоді, як наголошується, рекомендаційний лист буде обов'язковим для подальшого обліку.

Вакантну посаду й військову частину кандидат може обрати у центрах рекрутингу на базі ЦНАПів, низки онлайн-платформ з пошуку роботи, сайтах військових частин, рекрутингових центрах окремих в/ч та безпосередньо в ТЦКСП.

Як наголосили в Міністерстві оборони, навчальним центрам, органам військового управління та "військкоматам" буде заборонено спрямовувати особовий склад, який закінчив підготовку відповідного рівня, до інших в/ч, окрім частин пріоритетного комплектування відповідно до наданих рекомендаційних листів.

Нагадаємо, що в Запорізькій області з'явиться другий в Україні рекрутинговий центр. Раніше таку установу відкрили у Львові.

  • Читайте також:

Штраф до 200 тисяч за неявку в ТЦК: які ще питання щодо мобілізації обговорюють у Раді

В Україні хочуть ввести "відкуп" від мобілізації: які професії потраплять у список

Вручення повісток і перевірки документів: яким "казкам" про ТЦК не треба вірити