RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Росіяни потопили власне судно "Капітан Лобанов" під час навчань: спливли подробиці і відео

З'явилися подробиці затоплення російського рибальського судна "Капітан Лобанов" у Балтійському морі 19 березня. Воно пішло на дно після ураження ракетою Військово-морських сил РФ під час навчань.

Про деталі повідомив "Дождь", посилаючись на родича члена екіпажу.

Читайте також: Працювали дрони "Magura V5": в ГУР розкрили деталі знищення корабля "Сергій Котов" в Криму

Він зазначив, що в результаті влучення ракети загинули троє членів екіпажу, а четверо отримали травми.

Тоді як офіційно влада Калінінградської області повідомила, що на борту траулера сталася пожежа і загинула одна людина.

"Коли забирали тих, хто вижив, всі чудово знали, що загинули троє людей. І всі чудово знали, що вдарила ракета. Але вони вирішили написати, що сталося "займання". Цікаво, яке це займання, якщо капітанської рубки немає, її просто знесло", - повідомив співрозмовник.

Постраждалі перебувають у шпиталі у місті Піонерськ, при цьому один із них - у тяжкому стані. Там їх допитали співробітники ФСБ, які попросили мовчати про інцидент.

Раніше телеканал на основі відкритих даних автоматизованої системи стеження AIS з'ясував, що "Капітан Лобанов" міг потрапити в зону проведення навчань Балтійського флоту ВМС Росії.

Як повідомив військовий аналітик і офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, російські опозиційні ЗМІ дізналися, що рибальський траулер "Капітан Лобанов" був потоплений у Балтійському морі через російську протикорабельну ракету. Її випадково випустили під час навчань.

"Позавчора про вибух на борту траулера повідомили офіційні російські ЗМІ, проте інформація про причини ховалася - поки капітан судна, що вижив, не розповів її опозиційним журналістам. Три члени екіпажу загинули внаслідок вибуху, четверо - постраждали. Чергова ілюстрація того, що російський флот небезпечний для всіх навколо, навіть для самих росіян, і найкраще місце йому - на дні", - додав він.

Нагадаємо, в українській розвідці назвали число втрат з боку російських окупантів унаслідок атаки на патрульне судно "Сергій Котов".

  • Вас також може зацікавити:

Загибель БДК "Цезар Куніков": з'явилися останні кадри корабля у день атаки

Мінус бойовий гелікоптер: спливли нові подробиці знищення "Сергія Котова"

У ГУР показали момент знищення "Сергія Котова" дронами Magura: вражаюче відео