RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Запоріжжі 19-річна студентка допомагала ФСБ корегувати удари: фото та аудіоперехоплення

СБУ затримала у Запоріжжі 19-річну студентку, яка намагалася шпигувати за співробітниками СБУ та коригувала ракетні удари РФ по підприємствах Запорізької області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Контррозвідкою СБУ встановлено, що на замовлення ФСБ РФ дівчина шпигувала за місцевими співробітниками СБУ, щоб встановити запасні пункти дислокації Служби. У подальшому ворог планував використати цю інформацію для підготовки ракетних ударів.

Крім того, вона намагалась встановити точні координати підприємств, які задіяні в оборонно-промисловому комплексі України. Для цього вона отримувала від росіян орієнтовні геолокації оборонних заводів, а потім поблизу них проводила дорозвідку на місцевості.

Також вона використовувала своїх друзів та одногрупників, у яких під час дружніх розмов розпитувала потрібну їй інформацію. За її наведенням загарбники сподівались завдати прицільні ракетно-дронові удари по виробничих підприємствах.

Дівчину було дистанційно завербовано через її хрещену – колаборантку, яка входить до керівного складу окупаційної адміністрації РФ в одному із тимчасово захоплених міст на Запоріжжі.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Як розповідав "Апостроф", раніше СБУ викрила зрадників на підприємстві в Одесі.

  • Вас також може зацікавити:

Прихильник Путіна засів у Верховному Суді: СБУ викрила "ждуна" окупантів в Києві, фото і відео

В одному з київських монастирів затримали проросійського блогера: фото

Люди прийшли на поминки: нові деталі російського теракту у селі Гроза на Харківщині