RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

За нас воюють "вагнерівці": російські добровольці розповіли про перші результати війни в Росії

У результаті рейду в Курську і Бєлгородську області об'єднаних російських визвольних сил, які включали підрозділи Російського добровольчого корпусу, легіону "Свобода Росії" і "Сибірського батальйону", противник зазнав значних втрат.

Про це розповів засновник Російського добровольчого корпусу Денис "Whiterex" на пресконференції, присвяченій обмеженій військовій операції у вищевказаних областях, передає кореспондент "Апострофа" Андрій Кузьмін.

Читайте також: Схоже на "Маски-шоу": РДК показав відео провального штурму росіян у Бєлгородській області

За наявною інформацією, було ліквідовано 651 військового російської армії, поранено - 908. Російські визвольні сили знищили 121 одиницю техніки та вивели з ладу 50 одиниць противника.

Зазначається, що російському керівництву довелося зняти частину своєї живої сили та техніки з важливих для нього напрямків на Харківщині та Донбасі. Тим самим зірвався "подарунок", який російська армія щосили намагалася піднести диктатору Володимиру Путіну до його переобрання, ще далі просунувшись углиб української території, однак це не вдалося.

По них російська армія використала 323 КАБа. Тобто саме стільки керованих авіаційних бомб великої потужності не впало на українські населені пункти на Куп'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Під час рейду в полон взяли 37 російських військових, деякі з них побажали влитися до лав об'єднаних визвольних сил. Зараз щодо них проводять перевірки. Деякі з них вже воюють в РДК.

"Швидше за все, вони увіллються до наших лав. Інші або поповнять обмінний фон, або чекатимуть закінчення війни у таборах для військовополонених. До речі, у лавах Російського добровольчого корпусу вже воює чимало колишніх "вагнерівців", які були взяті в полон під Авдіївкою. У них, як то кажуть, "спала з очей" пропагандистська пов'язка, вони успішно влилися в нашу бойову сім'ю і показують себе справжніми професіоналами", - зазначив він.

12 березня повідомлялося про прорив кордону бійцями легіону "Свобода Росії", РДК та Сибірського батальйону, які воюють на боці України. Російському ополченню за кілька днів вдалося звільнити від кремлівського режиму два населені пункти. Росармія втратила величезну кількість техніки і понад тисячу солдатів, яких у паніці кидала на забій.

"Але в результаті навіть у важливий момент для своєї влади - дні виборів президента - вся путінська армія не змогла нам протистояти. Кремлю не вдалося провести вибори у областях, де відбувалася справжня війна. Громадяни Бєлгородської та Курської областей не пішли на виборчі дільниці під бомбами путінської авіації та вогню артилерії. Ніхто в здоровому глузді не зможе після цього стверджувати, що Путіна "обрали" законно", - додали в РДК.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що бійці Легіону "Свобода Росії" готові обміняти селище Тьоткіно в Курській області РФ на Мелітополь.

  • Вас також може зацікавити:

Школи і ТЦ зачинено: як проходить рейд російських добровольців у день "виборів Путіна"

РДК у бороду, ЛСР у ребро: головні цілі Путіна на "виборах"

Бої на території Росії: які цілі у російських добровольців