RU  UA

Розвідка виявила найцінніші цілі: як Україна знищує російський флот

Після початку повномасштабного вторгнення Росія втратила вісім зі своїх 13 великих десантних кораблів, п'ять, що залишилися, тепер базуються в Новоросійську.

Про це капітан 1 рангу запасу ВМС України, стратегічний експерт Андрія Риженко, розповів у ефірі "Апостроф TV".

У Севастополі поки що залишається дві третини Чорноморського флоту, але більшість із них — застарілі кораблі радянської споруди.

"На початку повномасштабної війни у агресора було 13 великих десантних кораблів, зараз залишилося 5 таких боєготових кораблів. І базуються вони тепер у Новоросійську. У Севастополі продовжує базуватися дві третини чорноморського флоту, але це кораблі не нові - переважно радянської споруди. Але їх чисельність досі не маленька. Цей факт обумовлюється тим, що із цієї кількості дуже багато судів забезпечення ”, - зазначив Риженко.

Українська військова розвідка визначила головні російські об'єкти та планомірно їх знищує. Останнім часом було завдано ударів по чотирьох великих кораблях РФ, включаючи великий десантний корабель проекту 775 "Оленьогірський гірник", який перебував у ремонті.

Читайте також: Авіація ЗСУ знищила командний пункт росіян: ефектні кадри "бавовни"

"Наша військова розвідка виявила найцінніші російські цілі, і ми їх планомірно знищуємо. Нещодавно було знищено або пошкоджено чотири великі кораблі РФ. Один з яких - великий десантний корабель проекту 775, що знаходиться в ремонті", - заявив експерт.

Цей корабель був збудований у Польщі, і через санкції на його ремонт неможливо отримати необхідні запчастини. Тому було ухвалено рішення розібрати на запчастини однотипний БДК "Костянтин Ольшанський". Однак українська розвідка дізналася про ці плани та завдала удару по "Ольшанському" , повністю знищивши його.

"Він був збудований у Польщі, запчастин для його ремонту зі зрозумілих причин немає, і для відновлення "Гірника" було прийнято рішення використовувати однотипний БЛК "Костянтин Ольшанський". Тобто розібрати його на запчастини. Ця інформація була отримана нашими військовими, і було прийнято рішення "Ольшанського", яке свого часу росіяни просто вкрали у ВМС України, знищити. Що й було зроблено ", - підсумував Андрій Риженко.

Раніше "Апостроф" розповідав про всі деталі нічних ударів в Криму, які пролунали 23 березня.

  • Вас також може зацікавити:

В Севастополі мінус три десятки окупантів і літаки: спливли подробиці про удар ЗСУ

В Криму атаковано головний вузол зв'язку Чорноморського флоту РФ, нафтобазу і гарнізон окупантів: фото

У Севастополі знову палають кораблі: кадри "бавовни"