RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У "Крокусі" під час теракту могли бути ФСБшники: у залі помітили дивних чоловіків

У ході ретельного аналізу кадрів трагічних подій у концертному залі "Крокус", увагу ЗМІ привернула група чоловіків, одягнених у однаковий одяг. Їхня поведінка та дії помітно виділялися на тлі паніки та хаосу, що панували навколо.

Про це повідомляє NEXTA Live.

На думку журналістів видання, одяг створював ілюзію буденності, дозволяючи злитися з натовпом, але при цьому залишатися на увазі один в одного. Вони навмисне розміщувалися в ключових місцях біля виходу, контролюючи ситуацію.

Читайте також: У Путіна назвали винних у теракті в "Крокус Сіті" - це не лише Україна

Їхня незворушність та відсутність паніки контрастували з реакцією інших відвідувачів. У той час як всі навколо металися і намагалися врятуватися, ці чоловіки залишалися напрочуд спокійними. Один з них без вагань відштовхнув жінку, яка прямувала до виходу, і почав знімати те, що відбувається на телефон. Періодичні погляди один на одного свідчили про їх скоординовані дії.

Якоїсь миті серед шуму пролунав чоловічий голос, що пропонував зачинити двері зали. "Чоловіки у синьому" по черзі підхопили цю ідею, створюючи видимість підтримки з боку натовпу. Згодом закриття дверей стало фатальною помилкою, позбавивши людей можливості врятуватися.

Особливу увагу привертає поведінка одного з цих чоловіків, котрий замість того, щоб залишити зал, спустився з верхнього ряду вниз. Згодом він також підтримав ініціативу щодо закриття дверей.

Така дивна та підозріла поведінка не могла не навести на думку про можливу причетність цих людей до спецслужб. Синя кофта та джинси нерідко є частиною уніформи співробітників ФСБ. Їх спокій і холоднокровність в екстремальних умовах опосередковано підтверджують цю версію.

У свою чергу системний аналітик Євген Істребін на своїй сторінці у Facebook виклав таке:

Раніше ми розповідали про те, що американська розвідка підтвердила причетність ІДІЛ до теракту в підмосковному ТЦ "Крокус Сіті Холл".

  • Вас також може зацікавити:

Путін зробив заяву щодо теракту у "Крокусі" і згадав Україну

"Довго цей нікчема думав": Зеленський різко відповів Путіну після теракту у Крокусі

ФСБ видала фейк про підозрюваних у теракті та Україну: реакція ГУР