RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Путін зробив заяву щодо теракту у "Крокусі" і згадав Україну

Очільник Кремля Володимир Путін вперше офіційно відреагував на масштабний теракт в ТЦ "Крокус Сіті Холл".

Відповідне відеозвернення оприлюднив пресцентр адміністрації.

У своєму зверненні Володимир Путін згадав Україну та зазначив, що підозрюваним у теракті нібито "було підготовлено вікно" для переходу кордону з нашою країною.

Читайте також: Теракт у Підмосков’ї: що відомо на цей момент про бійню у Crocus City Hall

За його словами, за підозрою у цій справі затримано 11 осіб. Також російські силовики, як стверджує Путін, наразі працюють над розкриттям усієї "пособницької бази терористів".

"Усі четверо безпосередніх виконавців теракту, всі ті, хто стріляв, вбивав людей, знайдено і затримано. Вони намагалися втекти та рухалися у бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлено вікно для переходу держкордону. Усього затримано 11 осіб. Федеральна служба безпеки Росії та інші правоохоронні органи працюють над виявленням, розкриттям усієї пособницької бази терористів - тих, хто забезпечив їх транспортом, намічав шляхи відходів від місця наступу, готував схрони, схованки зі зброєю та боєприпасами", - заявив очільник Кремля.

Окремо він порівняв виконавців теракту в ТЦ "Крокус Сіті Холл" з нацистами, які нібито вирішили влаштувати показову страту. Путін пригрозив замовникам та виконавцям покаранням та анонсував запровадження додаткових антитерористичних та протидиверсійних заходів у Москві та Підмосков'ї.

"Злочинці холоднокровно і цілеспрямовано йшли саме вбивати, розстрілювати в упор наших громадян, наших дітей. Як колись нацисти, які чинили розправу на окупованих територіях, вони задумали влаштувати показову страту, криваву акцію залякування", - резюмував диктатор.

24 березня Путін оголосив днем національної жалоби у Росії.

Раніше ми розповідали, що ФСБ вже знайшла "український слід" у теракті.

Вас може зацікавити:

Перші хвилини теракту в Крокусі: відео очевидців

Свідома провокація Путіна: ГУР про теракт у ТЦ Крокус у Росії

Виламали двері, була паніка: очевидець розповів про перші хвилини після теракту в ТЦ Крокус