RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні завершується опалювальний сезон: де і коли відключать тепло

В Україні вже можна сміливо вимикати опалення.

Це констатувала синоптик Наталка Діденко.

Для завершення опалювального сезону потрібно не менше трьох діб із середньою добовою температурою повітря не менше +8 градусів, але вже у четвер вночі очікується +6, а вдень +14 градусів. Й навпіл це вже буде +10 градусів, зазначила синоптик, попереджаючи, що надалі буде ще тепліше.

Читайте: В Україні опалення вимкнуть раніше звичайного, грітися лишилося недовго

Скажімо, у Києві, як повідомив міський голова Віталій Кличко, опалювальний сезон планують завершувати 28 березня.

Відключення систем опалення у закладах охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах та закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їх керівників.

У Житомирі, як розповів начальник управління комунального господарства міської ради Олександр Марцун, опалювальний сезон продовжиться до 30 березня.

За його словами, опалення до будинків ще подаватимуть вночі 30 березня. "Завершення опалювального сезону за виключенням лікарні №1 та №2 і обласної клінічної лікарні імені Гербачевського. Вони опалюються за необхідністю", — сказав Олександр Марцун.

У Харкові опалення вимушено вимикатимуть вже відсьогодні. Як наголосив міський голова Ігор Терехов, росіяни фактично знищили основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося місто, тому, попри відновлювальні роботи, дефіцит електроенергії відчутний. Дострокове ж завершення опалювального сезону дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду.

У Херсонській міській територіальній громаді опалювальний сезон завершився ще вчора. "Це були справжні випробування, але ми гідно їх пройшли", - наголосив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко.

У Дніпрі, як повідомляє міська рада, опалювальний сезон планують закінчити 28 березня. Утім, тепло ще подаватимуть до медичних закладів, зокрема й пологових будинків та інтернатних установ.

З четверга завершується опалювальний сезон й у Миколаєві. Про це йдеться у проекті рішення Миколаївської міської ради. "Виконком міської ради вирішив закінчити опалювальний період з 28.03.2024 на всіх об'єктах, крім закладів дошкільної освіти, лікарень, пологових будинків, амбулаторій", - йдеться у рішенні.

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради ухвалив рішення про закінчення опалювального сезону в громаді з п'ятниці 29 березня. Про це повідомив мер міста Роман Клічук.

У Черкасах, згідно з рішенням виконавчого комітету, опалювальний сезон завершується з 1 квітня. Підготовку до наступного опалювального сезону комунальники розпочнуть із середини травня.

У Ірпені на Київщині опалювальний сезон також закінчиться 1 квітня. Як повідомив перший заступник міського голови Андрій Кравчук, пов'язане це із значним потеплінням наприкінці цього тижня.

Нагадаємо, що через теракт на Каховській ГЕС, влаштований Росією у червні 2023 року, частина громадян у Херсоні залишалася взимку без опалення.

  • Читайте також:

Правила нарахування за електроенергію: які нововведення готують українцям

Зростуть відразу кілька тарифів на комуналку: до яких "сюрпризів" готуватися українцям

Як "закрити" борги за газ, якщо не живете в квартирі – відповідь Нафтогазу