RU  UA

Росія прорахувалась з "Цирконами": що треба знати про ці "суперракети"

Прорвати "Цирконами" повітряну оборону західних ракетних есмінців з ракетами SM-6, яка в 2-3 рази краща за ракети для Patriot, практично нереально. Розробка "Циркона", яка коштувала просто астрономічні гроші, не дає результатів, на які розрахувала російська влада.

Таку думку сказав головний редактор Defence Express Олег Катков в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: Росія перейшла до тактики "ракетного креативу"

За його словами, щодо "Циркона" важливо розуміти, що її проектували та створювали як протикорабельну ракету проти сил НАТО, як свого роду "вбивця авіаносців". Але враховуючи, що "Циркони" 25 березня над Києвом, швидше за все, збивали Patriot або SAMP/T (а це найнижче ланка серед сучасних систем саме протиракетної оборони США та НАТО), то прорвати ними повітряну оборону західних ракетних есмінців із ракетами SM- 6, яка в 2-3 рази краща за ракети для Patriot, практично нереально.

"Тобто вся ця розробка Циркона, яка коштувала просто астрономічних грошей, не дає результатів, на які розрахувала російська влада. Причому пішло купу грошей і роки роботи", - зазначає експерт.

Катков зазначив, що деякі ТГ-канали почали тиражувати інформацію, що нібито "Циркон" "за хвилину" долітає до Одеси та "за три хвилини" нібито долітає до Києва.

"Це просто заради хайпу та набивання передплатників. ...Автори цих ТГ каналів взяли максимальну швидкість у 7,5 Махів і порахували по прямій від Криму до Києва, при цьому неправильно перерахували з Махів на кілометри на годину. Якщо максимально спростити, то Криму до Києва ракета летітиме 6-7 хвилин, але якщо детально аналізувати особливості польоту на конкретних ділянках, то швидкість не лінійна. Важливо, щоб наші Сили оборони могли вчасно оголосити про повітряну тривогу", – резюмував експерт.

Раніше ми повідомляли про те, що росіяни знищили ТЕЦ-5 у Харкові.

  • Вас може зацікавити:

Харків знову атакували вночі: зруйновано ресторан

Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС: фото, відео та важливі подробиці

Як удар по ДніпроГЕС позначиться на енергосистемі України: озвучені сценарії