RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС: фото, відео і важливі подробиці

У п'ятницю, 22 березня, росіяни здійснили черговий терористичний обстріл - вдарили ракетою по греблі ДніпроГЕС.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: Ракетні удари по Одесі: які цілі переслідує ворог

Росіяни анонсували удар кілька днів тому, публікуючи в мережах повідомлення з посиланням на мешканця підконтрольної Україні частини Запорізької області, нібито українські спецслужби готують підрив дамби ДніпроГЕС на Дніпровському водосховищі в Запорізькій області.

"Російська ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. В тролейбусі були люди. Звичайні цивільні люди, що їхали на/з роботи. Коли зараз русня пишається собою та намагається протиставити свій тероризм ударам по Бєлгороду - ось він справжній тероризм", - написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Так виглядає дамба після ракетної атаки. Ще давно ці кадри з'явилися в русявих каналах. Потім у західних ЗМІ. Зараз ці ж кадри з'явилися у наших ЗМІ ", - пишуть в одному з пабліків.

"Росія готує низку ІПСО після масованих обстрілів по енергетичній інфраструктурі України, щоб посіяти паніку серед населення. ДніпроГЕС - стоїть. Більше інформації офіційно буде згодом. Але Центр вже фіксує різні фейки щодо знищення греблі, які запускає ворог, а також твердження, що Україна повністю залишиться без світла. Вся ця інформація не відповідає дійсності", - пишуть у ЦПД.

Рух автодорожнім переїздом гребля Дніпровської ГЕС повністю обмежено. Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна - вул. Січі - вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни розбомбили центр Великої Писарівки на Сумщині.

  • Вас також може зацікавити:

Росія продовжила дроновий терор Одеси: що відомо про наслідки масованої атаки

"Він врізався в наш будинок": відео моменту удару "шахеда" у багатоповерхівку в Одесі

Росія вдарила вночі по багатоповерхівці в Одесі: моторошні кадри наслідків