RU  UA

Для Росії це не просто "золота" ракета: експерт озвучив деталі про "Циркон"

На початку цього року керівник російського НПО "Машиностроение", яке розробляє і виготовляє гіперзвукову ракету "Циркон", сказав, що вона ще не прийнята на озброєння. Тобто, її ще немає в серійному виробництві й Україна стала для РФ випробувальним полігоном.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив головний редактор військового порталу Defense Express Олег Катков.

Читайте: Що не так з розхваленою Путіним ракетою "Циркон": в Україні озвучили результати експертизи

Треба розуміти, зазначив він, що якщо "Циркон" виробляється, то дуже малою серією. Наразі невідомо, скільки їх є у Росії, адже навіть Головне управляння розвідки Міноборони України цього не публікує.

"Але для розуміння, якщо корелювати, наприклад, з "Кинджалом", то станом на 2022 рік їх виробляли на рік приблизно десять одиниць. "Цирконів" виробляється об’єктивно значно менше ніж "Кинджалів" зараз", - наголосив Олег Катков.

Окрім того, варто брати до уваги й аспект вартості ракети, адже "Циркон". за його словами, не просто "золота" ракета, вона "діамантова".

"Кинджал" порівняно з цією ракетою просто реактивний некерований снаряд зі значно меншими технологічними вимогами", - підкреслив головред українського військового порталу.

Нагадаємо, у травні 2022 рок Росія відзвітувала про успішне випробування крилатої ракети "Циркон", яка вразила ціль біля Фінляндії та Швеції.

  • Читайте також:

Росія вдарила по Києву ракетою "Циркон": що про неї відомо

Путін дістав свого "циркона": але й тут невдача

У Росії похизувалися випробуванням гіперзвукової ракети "Циркон": відео