RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скільки ухилянтів шукають за неявку в ТЦК на Волині: озвучена цифра

На Волині обласне ТЦК оголосило в розшук 8 тисяч ухилянтів від загальної мобілізації в Україні.

Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі ГІТ.

Читайте також: Кожен українець є мобілізаційним резервом: хто має йти воювати

"Вже мільйон людей прийшли добровільно, і навряд чи в іншій країні знайдеться ще стільки добровольців, які готові стати на захист Батьківщини. Однак не кожен виконує свій конституційний й громадянський обов’язок і на сьогодні у Волинській області перебуває близько 8 000 осіб у розшуку", - зазначила вона.

Всі 8 тисяч ухилянтів внесли до електронного реєстру військовозобов’язаних "Оберіг" як таких, що перебувають у розшуку, адже вони не з’явились до ТЦК за викликом чи проігнорували повістку.

Їм загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1 700 гривень) за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За повторне правопорушення штраф збільшується до 3 400-8 500 гривень або рік виправних робіт за ст. 337 Кримінального кодексу України. Водночас за ігнорування мобілізаційного розпорядження за ст. 336 ККУ передбачається 3-5 років ув'язнення.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, народна депутатка Юлія Клименко розповіла про складнощі з законом про мобілізацію.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація обмежено придатних: які є нюанси та куди можуть відправити

Сім категорій військовозобов'язаних, які з 1 квітня мають прийти без повістки до ТЦК

Цифру суттєво зменшили: головнокомандувач ЗСУ зробив заяву щодо мобілізації 500 тисяч